În timp ce premierul Marcel Ciolacu clamează că oprește risipa de bani publici, primarii continuă să inventeze, prin țară, tot felul de chermeze și șușanele, pe bani publici. Declarativ, petrecerile sunt făcute pentru categorii defavorizate de populație. În realitate, există două scopuri, ascunse: 1. organizarea de așa zise băi de mulțime la care să se înfățișeze lideri politici și să se-mpăuneze cu realizări inventate și 2. sifonarea de bani publici.
Cum să tipărești și să ditribui invitațiile pentru o șușanea naprobată și nebugetată
Primarul PSD Dumitru Ion Popescu deja a distribuit sute de invitații la petrecerea prilejuită de Ziua Vârstnicilor, deși:
- Consiliul Local Drăguțești nu a aprobat, încă, modul în care vor fi sărbătoriți în acest an bătrânii, cu toate că au mai rămas doar 3 zile (!!!) până la Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice
- Încă nu s-a aprobat nici bugetul pentru tipărirea și distribuirea invitațiilor.
Abia azi, 28.09.2023, primarul Popescu speră să obțină aprobarea Consiliului Local, pentru alocarea a 100.000 de lei cu care să facă o ”masă festivă” și o ”manifestare cultural artistică”. Unde? Într-un decor ”mirific”, fix ca acelea în care am văzut în ultimele luni cazați refugiați din Ucraina: o sală de sport. La fel a fost și anul trecut …
Firește că primarul Popescu pretinde că achiziționarea serviciilor (mâncare, băuturi și muzică) necesare acestei petreceri se va face legal și transparent, în cele doar trei zile rămase până duminică, atunci când se sărbătorește, la nivel mondial, ziua vârstnicilor.
”Masa festivă”, din resturi de la nunți
În realitate, ”masa festivă” a fost amânată pentru luni, când, de fapt, nu e nicio sărbătoare. Avantajul e că rămâne multă mâncare-n farfurii, pe la nunțile organizate duminică seara, suficient cât să se strângă pentru ”masa festivă”. Anul trecut, de pildă, unii bătrâni s-au trezit în farfurii cu felii de salam începute, livrate de una din firmele de casă ale primarului Popescu. Din păcate, așa e făcută ”regia” și pentru anul acesta.
Consilierii locali de la Drăguțești au și o altă opțiune, propusă de consilierul PMP Gheorghe Butan. Acesta propune să se acorde câte 100 de lei fiecărui vârstnic care îndeplinește vârsta de pensionare.
Gheorghe Butan a depus acest proiect de hotărâre gândindu-se că o parte dintre bătrâni au afecțiuni medicale care-i fac netransportabili, alții locuiesc singuri și nu au cu ce ajunge la restaurantul improvizat de primar în sala de sport, și la faptul că în timpul rămas nu mai este posibilă încheierea unor contracte de prestări servicii în condiții de transparență și legalitate. Prin proiectul inițiat de Butan, toți vârstnicii din comună s-ar bucura în mod egal de un sprijin din partea Primăriei Drăguțești.
Dar primarul Popescu nici nu vrea să audă de așa ceva. Deja liderii PSD Gorj și-au trecut în calendar prezența la ”masa festivă”, alături de toată clientela PSD din comună, indiferent de vârstă. De regulă, pentru nepensionari se amenajează un sector separat, în sala de sport, cu bucate pe ales, ca pentru nași…
Ce-ar mai fi de spus? Poate doar că, la fel ca toți primarii care fac scamatorii penale cu banii publici, și Popescu de la Drăguțești a ”uitat” să publice, în ultimii 4 ani (!!!), hotărârile de Consiliu Local pe site-ul oficial al Primăriei.
Primarul Popescu: ”Azi luăm aprobarea, mâine facem contractele de achiziții”.
În legătură cu cele dovedite mai sus, primarul Popescu ne-a declarat următoarele: ”Invitațiile sunt făcute de mine, în Primărie. Mă bazez că vor vota toți consilierii proiectul meu de hotărâre. Cine să nu fie de acord cu ziua vârstnicilor? Pentru cei netransportabili am luat în calcul și le ducem pachete acasă. Mi se pare normal ca toată lumea să fie sărbătorită. Facem petrecerea luni pentru că am nevoie de angajații primăriei, de asistentele medicale, ca să fie lângă invitați dacă se întâmplă ceva. Luăm azi aprobare și avem timp să facem contractele de achiziții publice mâine. Nu știu dacă luăm mâncarea tot de la Nicu Crețu. O să vorbim cum domnul de la achiziții”.