Investigatii

Parcările FICTIVE din Târgu Jiu, gaură de zeci de miliarde în bugetul local. Cine pune banii?

Orașul Târgu Jiu pierde în fiecare an câteva zeci de miliarde de lei vechi, din cauza indolenței autorităților și a modului dezastruos în care sunt administrate parcările cu plată. GORJNEWS a găsit nu mai puțin de opt așa-zise parcări cu plată, semnalizate cu indicatoare rutiere pe care scrie ”PARCARE CU PLATĂ. ORELE 7.00 – 19.00”, pentru care nu se încasează niciun leu, de ani de zile. E vorba de câteva sute de locuri de parcare, din valorificarea cărora s-ar putea încasa anual zeci de miliarde de lei vechi. În momentul de față, Târgu Jiul, așa-zis oraș turistic, arată deplorabil, primarul Marcel Romanescu invocând iarna târzie și absența fondurilor la bugetul local, după ce în anul precedent a reușit contraperformanța de a avea în luna decembrie circa 150 de miliarde lei vechi, excedent bugetar. Totuși, nici conducerea Primăriei, nici consilierii locali nu fac absolut nimic pentru atragerea de fonduri la bugetul local.

Târgu Jiul, în epoca de piatră a parcărilor. Indicatoarele rutiere înșeală localnicii și turiștii

Deși indicatoarele rutiere au rolul de a orienta localnicii și turiștii, și de a genera ordine, la Târgu Jiu efectul este invers. În timp ce în alte orașe există de ani de zile plată prin SMS a serviciilor de parcare, Târgu Jiul rămâne de râsul lumii: zonele semnalizate ca fiind parcări cu plată nici măcar nu sunt parcări cu plată!
Vă prezentăm, mai jos, așa-zisele parcări cu plată, semnalizate ca parcări cu plată, pentru folosirea cărora nimeni nu plătește nimic.
1.Strada Popa Șapcă


2. Capătul străzii Traian


3. Strada Traian, colț cu Banca Transilvania

4.Calea Eroilor


5. Strada Siretului, zona Cinematografului ”Sergiu Nicolaescu”


6. Strada Siretului, colț cu B-dul Constantin Brâncuși

7. Strada Unirii, zona Parcului Central


8. Strada Unirii, zona Pieței Mari


Am verificat aceste așa-zise parcări, mai multe săptămâni la rând, și niciodată n-am găsit în vreuna din ele vreun taxator al Direcției Publice de Patrimoniu.
Pe de altă parte, în restul parcărilor cu plată, personalul de taxare este insuficient și nu reușește să încaseze taxă de parcare de la toți cei care parchează. De multe ori, deși îți plătești locul de parcare, nu mai poți pleca oricând și oricum fiindcă îți găsești mașina blocată de alte mașini parcate chiar pe carosabil, în dreptul parcărilor cu plată. În două – trei cuvinte este vorba de HAOS și de un oraș necondus și lăsat de izbeliște. Iată, de pildă, un exemplu, în zona parcării cu plată de pe B-dul Ecaterina Teodoroiu.

O parte din taxele de parcare sunt încasate la negru și probabil că funcționează tabla împărțirii, până sus

Niciodată în Târgu Jiu nu s-a realizat contorizarea reală a timpilor de parcare și a mașinilor parcate în parcările cu plată. Mare parte din conducătorii auto au tentația să nu solicite bon în schimbul banilor primiți, iar alteori uită chiar taxatoarele să elibereze acele chitanțe. Deși pe indicatoarele rutiere scrie că se încasează taxă de parcare până la ora 19, niciodată după ora 16 nu mai vezi nici picior de taxatoare. Din păcate, nici noul primar, Marcel Romanescu, nu pare preocupat nici măcar de soluționarea celor mai evidente probleme din Târgu Jiu. Aceste parcări sunt în grija Direcției Publice de Patrimoniu, a cărui director, Marian Rotaru, a fost cercetat disciplinar, la mișto, în două rânduri, în ultimele luni.
Romanescu e dator să spună public câți bani s-au încasat din cele opt așa-zise parcări cu plată, prezentate mai sus, de la instalarea sa ca primar, și dacă are de gând să doarmă și restul mandatului său de primar inexistent și inutil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *