Investigatii

În atenția DNA: MAFIA IMOBILIARĂ conduce Prefectura și Primăria Târgu Jiu. DOVEZI

Infracțiunile de fals intelectual, probate mai jos, săvârșite de Marcel Romanescu și Grigore Jianu în beneficiul lui Florin Urdea au fost catalogate de șeful Direcției Juridice din Prefectura Gorj, Liviu Diaconescu, ca abateri minore.

Deși ISC Gorj a dovedit că Prefectura Gorj are obligația să cheme în judecată Primăria Târgu Jiu pentru anularea unei autorizații de construire, Diaconescu s-a opus vehement și a emis mai multe înscrisuri oficiale prin care-i spală pe Romanescu și Jianu.

Una dintre explicații: Romanescu a angajat fiica lui Liviu Diaconescu în Primăria Târgu Jiu. Pe ”meritele deosebite” ale tatălui, care a ajuns în ultimul timp un fervent susținător al MAFIEI IMOBILIARE din Târgu Jiu.

Ziarul ”FRONTUL” va solicita analizarea dovezilor de mai jos de organele judiciare și de corpul de control al premierului României.

Liviu Diaconescu, șeful direcției Juridice din Prefectura Gorj

La Primăria Târgu Jiu, certificatele de urbanism și autorizațiile de construire se emit în funcție de poziția socială a solicitantului și de câtă șpagă ești dispus să plătești. Prin barurile din centrul orașului, samsarii de autorizații care au fir scurt cu șefii Primăriei își spun tarifele cu voce tare.

Familia Urdea, avere de milioane de euro, din … spuma mării

Florin Urdea, fostul șef al Poliției Locale, s-a lansat în ultimii ani în afaceri imobiliare. Este fiul Vioricăi Urdea, care a fost ani în șir ”prima doamnă” în Primăria Târgu Jiu, mâna dreaptă a fostului primar Florin Cârciumaru, cu cotă parte din majoritatea combinațiilor penale ale fostului edil.

Viorica Urdea, fosta secretară a primarului Florin Cârciumaru 

Așa se face că Viorica Urdea și cei doi fii ai ei au dobândit, fără să le poată justifica legal, hectare de teren în Târgu Jiu și mai multe imobile în zone foarte scumpe. De pildă, din declarația de avere a norei care este angajată, firește, în  Primăria Târgu Jiu, aflăm că fiul cel mic, Lucian, a primit în 2020 un imobil de 300 de mp în cartierul de lux Bicaz. Prin ”donație”.

Din 2017, de când este primar Marcel Romanescu, pentru camarila lui Cârciumaru nu s-a schimbat nimic . Din contră. Ușa spre ilegalități este și mai deschisă ca înainte.

În 2018, când încă activa ca șef al Poliției Locale, Florin Urdea a obținut pe numele fratelui său o autorizație de construire vădit ilegală, de construire a unui bloc în cartierul Narcise. Din 2020, doi localnici afectați direct de așa-zisa ”locuință individuală” compusă din zeci de apartamente sunt plimbați între Tribunalul Gorj și Curtea de Apel Craiova, în procesul deschis de ei pentru verificarea autorizației de construire. Este vorba de dosarul 2343/95/2020*, aflat acum în rejudecare la Tribunalul Gorj. Despre acest caz vom detalia într-un articol separat.

Același Florin Urdea a cumpărat 382 de mp într-o intersecție din cartierul Bicaz, vis-a-vis de vila de lux primită donație de fartele său. Deși terenul este foarte mic, s-a gândit că e bine să-și folosească influența asupra lui Romanescu și să construiască un bloc P+2, fix peste piscina vecinului său. Repet: vorbim de un teren de numai 382 de mp. Lângă bloc au încăput, cu chiu, cu vai, doar două locuri de parcare, dar la noi merge și-așa!

Fiindcă Urdea face parte din ”lumea bună” a orașului, Romanescu l-a chemat pe șeful de la Urbanism, pe atunci Răzvan Cosmin Retezanu, și i-a dat ordin să – i aprobe lui Urdea tot ce ”vrea” mușchii lui, pe repede înainte.

Florin Urdea: ”Aș vrea și io un certificat de urbanism, dar n-am PUZ”. Romanescu: ”Păi stai, mă, așa… Nu-ți găsim noi un PUZ ?!”

Conform reglementărilor obligatorii din PUG, pe acel teren, situat în zona de protecție a Jiului și a lacului de acumulare, se pot construi locuințe doar în mod excepțional și numai după elaborarea unui PUZ care să țină cont de locul în care este amplasat terenul și care să prevadă avizele și retragerile necesare față de construcțiile învecinate și străzile adiacente.

Această obligație legală, de elaborare a PUZ-ului, este valabilă pentru toate locuințele din cartierul Bicaz. Din păcate, majoritatea au fost edificate în baza unor autorizații de construire ilegale, nefundamentate de certificate de urbanism emise în baza unor PUZ-uri. Așa s-a ajuns ca acest cartier să fie sufocat de vilele construite zid în zid, fără nicio noimă. Primăria Târgu Jiu a concesionat fiecare palmă de teren unor bugetari cu ștaif și unor milionari din afaceri cu statul, nepăstrând nicio parcelă pe care să poată fi construit un magazin, o grădiniță sau o școală. Până și străzile din Bicaz par croite la beție. Cu greu se pot strecura două mașini, una pe lângă alta, iar trotuarele sunt ca și inexistente. Vorbim de cartierul care adăpostește cei mai mulți șefi din Primăria Târgu Jiu, mulți dintre ei cu averile ascunse pe numele rudelor, cum este cazul lui Grigore Jianu, care pare sărac lipit și mai are puțin și-ndeplinește și condițiile să mănânce la cantina socială, cu soția fostă judecătoare, cu tot.

Romanescu, Jianu și Retezanu, fals intelectual pentru Urdea

Așadar, din dispoziția lui Romanescu, șeful de la Urbanism,  Răzvan Cosmin Retezanu, care avea să fie reținut la scurt timp într-un dosar instrumentat de procuroarea Lavinia Ilie, în loc să-l pună pe Urdea să-și facă PUZ, i-a emis un certificat de urbanism falsificat, în care a atestat în fals că terenul lui Urdea se află într-o cu totul și cu totul altă zonă din Bicaz, pentru care fusese elaborat PUZ în 2008. Pe lângă Retezanu, mai semnează certificatul falsificat următorii: primarul Romanescu, secretarul general Grigore Jianu și funcționarul de la Urbanism Iustinian Mihai Găvănescu.

Am întrebat  mai mulți arhitecți de ce reglementările prevăzute într-un PUZ care privește alt teren, din același cartier, nu pot fi luate în considerare și pentru terenul lui Urdea. Toți mi-au răspuns că parcela respectivă are o altă poziționare, în zona de protecție a Jiului și a lacului de acumulare, care impune o multitudine de avize, și că reglementările din fiecare PUZ sunt generate în funcție de dispunerea clădirilor și a străzilor din vecinătate, în raport cu care se impun retrageri specifice, care nu pot coincide de la o zonă la alta.

Pentru a ridica acest bloc, Urdea a înființat o firmă de construcții, cu numai doi angajați, pe numele soției coafeze: S.C. BENEFIC ART CONSTRUCT.

Ca să-l ajute pe Urdea, Romanescu, Jianu și Retezanu au săvârșit infracțiunea de fals intelectual, arătând în certificatul de urbanism că terenul se află într-o altă zonă din Bicaz, pentru care se realizare PUZ în 2008. Elaborarea și aprobarea unui PUZ durează în jur de un an și costă circa 10.000 de lei, nepunând la socoteală șpăgile obligatorii la Târgu Jiu, la care se adaugă costurile avizelor obligatorii pentru o clădire construită în zona de protecție a Jiului și lacului de acumulare.

ISC Gorj descoperă ilegalitățile și notifică Prefectura Gorj

Verificând legalitatea actelor emise de Primărie, ISC Gorj a constatat exact ce am scris mai sus: că în certificatul de urbanism se invocă un PUZ care n-are nicio legătură cu terenul lui Urdea, și că nu se poate construi în acea zonă în absența unui PUZ elaborat în condiții de legalitate.

Prevalându-se de legislația în vigoare, care este fără echivoc, ISC Gorj a notificat Prefectura Gorj că are obligația să cheme în judecată Primăria Târgu Jiu pentru anularea autorizației de construire emise lui Florin Urdea.

Pentru deplina edificare a citirorilor, am extras pasajele din legislație care obligau Prefectura Gorj să se adreseze Secției de Contencios Administrativ a Tribunalului Gorj.

Liviu Diaconescu aruncă dovezile primite de ISC Gorj la coșul de gunoi

Deși situația este cât se poate de clară, șeful Direcției Juridice din Prefectura Gorj, Liviu Diaconescu, a refuzat să ducă la îndeplinire obligațiil sale legale de șef al Direcției Juridice din Prefectura Gorj, emițând mai multe documente în care califică infracțiunea de fals intelectual, probată și explicată mai sus, săvârșită de Romanescu, Jianu și Retezanu, ca o abatere minoră, care impune o simplă atenționare, nicidecum o acțiune la instanța de contencios administrativ.

În replică, ISC Gorj a revenit cu o nouă adresă înaintată Prefecturii Gorj, pe care o reproducem integral, mai jos.

Din nou, Liviu Diaconescu a rămas în sfera infracțiunii de abuz în serviciu, și a scornit tot felul de aberații, contrare legislației în vigoare, încercând să-i spele cu orice preț pe Romanescu, Jianu și Retezanu.

Din păcate, prefectul Iulian Popescu a contrasemnat … ca primarul toate documentele prin care Prefectura Gorj i-a trimis la plimbare pe inspectorii de la ISC Gorj, care probaseră un fapt cutremurător: faptul că un certificat de urbanism a fost falsificat de Primăria Târgu Jiu, invocându-se în cuprinsul lui că se întemeiază pe un PUZ emis pentru alt teren, din altă zonă. Liviu Diaconescu a construit o argumentație ridicolă, susținând că e o abatere minoră și că legislația nu-l obligă să ceară anularea autorizației de construire! Iar Iulian Popescu i-a aprobat aberațiile, fără să le confrunte cu legislația denaturată într-un mod mizerabil de Liviu Diaconescu.

Fiica lui Liviu Diaconescu, angajată de Romanescu în Primăria Târgu Jiu, pentru meritele tatălui 

În Târgu Jiu este arhicunoscută prietenia care-i leagă, de peste 10 ani, pe Liviu Diaconescu și Marcel Romanescu. De altfel, primarul și-a și dovedit atașamentul față de șeful Direcției Juridice din Prefectură, angajându-i fiica, pe Curelea Amelia, în Primăria Târgu Jiu.

Problema este că Liviu Diaconescu, ca șef al Direcției Juridice din Prefectura Gorj, are obligația legală de a exercita controlul de legalitate asupra hotărârilor Consiliului Local Târgu Jiu și asupra deciziilor emise de primarul Romanescu.

Dar, în realitate, de peste 6 ani de când este Romanescu primar, nu se cunoaște nicio bătălie pe care Prefectura Gorj s-o fi purtat, pe bune, cu Primăria Târgu Jiu, în vreo instanță judecătorească. Explicația este simplă: lui Liviu Diaconescu îi e mai drag Romanescu decât propria libertate. Iar după ce i-a angajat și fiica, e-n stare să sară și-n foc pentru el, nu doar să mimeze că nu mai înțelege nimic din legislația din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *