Investigatii

Secție de Psihiatrie sau BORDEL? Pacienți cu afecțiuni psihice, filmați în timp ce se sărută, cu mâna în chiloți

Trei pacienți cu afecțiuni psihice, internați la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, au fost filmați de un registrator medical – Pușcașu Diana Ana Maria – fiica vitregă a managerului spitalului, Gigel Capotă, în timp ce se sărutau, printre gratii, cu mâna în chiloți. În imagini, o pacientă apare cu sânii goi, ipostază inadmisibilă într-o secție de psihiatrie. La scenă asistă numeroase cadre medicale, și nimeni nu reacționează.
În timp ce fiica managerului îi filmează pe cei trei, o altă pacientă, mai în vârstă, o imploră să-i dea o pastilă, și-i spune că nu mai suportă durerile și că moare. În replică, Pușcașu îi cere să fugă din cadru, cu promisiunea că-i va da o pastilă mai târziu. Concomitent, o asistentă medicală, Corina Cojan, clamează, semi-excitată: ”Sunt ca niște draci! Tanti Ioană, vino să vezi dracii!”

Filmarea cu cei trei pacienți a ajuns la managerul spitalului, care a refuzat să declanșeze o anchetă internă, pentru a-și proteja fiica. Șefa secției de Psihiatrie, dr. Pătrășcoiu, care se afla în concediu de odihnă la momentul realizării filmării, a insistat să se realizeze o anchetă internă, dar Capotă a refuzat și, mai mult, a demis-o din funcție, la începutul anului în curs, numind-o în postul vacantat pe dr. Câmpeanu, care conducea secția în momentul realizării filmării!

O parte dintre angajații secției de psihiatrie ne-au declarat că în spital s-a instaurat o atmosferă de bordel și de promiscuitate, după ce fiica vitregă a managerului s-a îndrăgostit, la locul de muncă, de un muncitor necalificat, cu care obișnuia să se închidă în vestiar. Este vorba de Lădaru Luță Ion, care a fost condamnat, pentru luare de mită, la doi ani de închisoare cu suspendare și la interzicerea practicării profesiei de autopsier. Până și-a ispășit condamnarea, cel în cauză a fost angajat la Secția de Psihiatrie, ca muncitor necalificat. Acolo a cunoscut-o pe fiica vitregă a managerului, și ambii au divorțat. După reabilitare, Lădaru Luță Ion a revenit, ca autopsier, cu sprijinul managerului Capotă, la Serviciul de Medicină Legală, unde i se făcuse flagrantul. Cea care conducea atunci SML-ul, dr. Claudia Beldean, ne-a declarat că Lădaru a fost reîncadrat de Capotă în ciuda opoziției sale, și că în anii în care acesta și-a ispășit condamnarea, i s-a refuzat angajarea altui autopsier, pentru a se păstra postul vacant. Previzibil, Capotă a demis-o, la scurt timp, și pe dr. Beldean.

Fiica vitregă a managerului Capotă – Pușcașu Diana Ana Maria – fostă Dogaru, a fost angajată în 2016, ca registrator medical, în urma unui concurs pe care mare parte din presa locală l-a etichetat ca fiind aranjat.

Deși pe filmare se aude clar vocea asistentei Corina Cojan, care-i încurajează pe pacienții cu afecțiuni psihice să se dezlănțuie sexual și invită și alți pacienți să-i urmărească, nici în cazul ei nu s-a luat nicio măsură.

Unele surse din Secția de Psihiatrie relatează că fiica vitregă a managerului Capotă îi filma frecvent pe pacienți în astfel de ipostaze, după care trimitea materialele video și altor colegi. De pildă, filmul de mai sus, realizat în iulie 2018, a fost trimis de Pușcașu Diana Ana Maria unui asistent medical – Marius Drumen – din aceeași secție, care l-a expediat, la rându-i, altor colegi.

După ce filmul a ajuns în posesia managerului Capotă, fiica sa vitregă și-a șters contul de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *